Dushan School Complex

Guizhou Province, China
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Fotografia © West-line Studio
Dibuix © West-line Studio
Architects
West-line Studio
Adreça
Baiquan Town,Dushan,Guizhou Province, China, Guizhou Province, China
Any
2016
Site Area
73000 sqm
Building Area
56491 sqm
Architects
West-line Studio
Lead Architects
Haobo Wei, Jingsong Xie
Project Team
Yuanping Li, Xiaoqiang Yang, Dingping Fu, Minghua Ou
Graphic
Martina Muratori

Dushan Town is located at the so-called "South Gate of Guizhou"  at the border with Guangxi province. The main residents in this area belong to Buyi, Miao, and Shui ethnic minorities.  The complex of buildings grows on the top of a long foundation stripe, 527m long and 330m wide. The north area is pretty mounted acinous and mainly residential, on the west, there is the highway and both east and south are arterial roads. In the accumulation and precipitation of the long history, Dushan has its own unique features with the local college - Yingshan culture.
Architects based the design of this school complex in order to create a series of courtyards with different levels of privacy, where "listen to the sound of wind and to the sound of reading" according to an old traditional Chinese proverb. The simple severe 'academic' architectural style always meets these open courtyards, some more wide and open, where to practice group sports, others are more quiet where to study or relax, in the dormitory area. These courtyards play with the light creating different environments and iconic shadows. Open terraces and boardwalks over the courtyards create interesting connections and different spaces for students' different needs.
Materials are clear and simple, only cement mortar and white painting on outer walls, where shadows get strong and sharp. Considering local construction workers' lack of skills and a very limited selection of local materials, architects opted for a material selection that could ensure good quality and easy to control results.

Projectes relacionats

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Revista

Altres projectes per West-line Studio

Bamboo Gateway
Guizhou Province, China
Chetian Cultural Center
Guizhou Province, China
Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
South-West of Guizhou Province, China
Baiyun Community Center
Guizhou Province, China
Chetian Tourist Center
Guizhou Province, China