Geberit AG

Jona
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Photo © Tom Bisig
Interior Designers
BUREAU HINDERMANN
Location
Jona
Year
2005

The Geberit Group, both an European and a global leader in the sanitary technology arena, wanted to upgrade and modernise its reception area and foyer as well as the entire ground floor of its headquarters in Jona.

 

In order to give clear definition to the ground floor, the new glass façade was placed in front of the existing pillars. By moving the main entrance from the side of the building to the front and redesigning the porch, the entrance area is clearly defined and the building is given clear purpose, now welcoming its visitors architecturally.

 

The new forecourt on the face side of the building unites interior and exterior. The spaciousness of the interior should be striking without being overwhelming. Colour, light and acoustic measures have been used to create a pleasant ambiance.

 

In the anteroom to the conference rooms and toilets, which have been exclusively designed, red lighting contributes to the atmosphere. Allusions and concealed quotations, disguised as aesthetic eye-catchers, are discretely placed throughout the ground floor. The chain curtain, handles, slitted acoustic wall or the diverse lighting are worth investigating.

Related Projects

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Office Building Theurl
    ATP architects engineers
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Other Projects by BUREAU HINDERMANN

Gräub Office AG
Zürich
Import Parfumerie
Winterthur
Geberit Distribution SA - Conversion GIZ
Lausanne
Geberit Vertriebs AG Teaser stand at Swissbau 2020
Basel
#spectacularwater for arwa at Swissbau 2018
Basel